diumenge, 13 de novembre del 2011

LES PERSONALITATS MÉS IL.LUSTRES

Estem ja estudiant la Il.lustració i l'anomenat Segle de les Llums des de vàries assignatures i ara vos proposem descobrir a les personalitats més significatives de tots els àmbits del saber d'aquella època: de l'art, la ciència, la filosofia, la política, etc. 

Cada grup farà la recerca d'una d'aquestes personalitats (mireu en ORGANITZACIO SOCIAL qui vos correspon) i en Ètica organitzarem la setmana propera la defensa de QUI FOU LA PERSONALITAT MÉS IL.LUSTRE i organitzarem el concurs.

PER A LA RECERCA, CAL INVESTIGAR: 

  1. D’on és aquest personatge? On va desenvolupar els seus estudis, investigacions, descobriments?
  2. En quin o quins camps del coneixement, de l’art, de la filosofia, etc. va destacar? Quines varen ser les seues contribucions més destacades? Va ser reconegut/da pel seu treball
  3. Va difondre la seua obra? Com? Va fer publicacions, participar en alguna mena d’associació científica, cultural, etc.?
  4. Va tenir algun problema social, polític o religiós per defensar les seues idees, investigacions, per les seues descobertes? Amb quin grup, social, polític, religiós, etc.?
  5. Anomena algun valor, virtut, procediment, pensament, acció, etc. que aquesta personalitat i la seua vida ens ha deixat en herència per ser millors, més lliures, més feliços.
  6. Explica alguns  elements del món actual (institució, aplicació científica, grans idees o valors, etc.) que no existirien de no ser per aquesta gran personalitat il·lustrada?
  7. Busca imatges de bona qualitat (2000 píxels o més) sobre l’il.lustrat o il.lustrada investigat  que siguen significatives  de la seua persona i aportacions a la Història de la Humanitat.  
CAL ELABORAR UN DOCUMENT DE WORD AMB TOTA LA INFORMACIÓ ORGANITZADA I EL MATERIAL GRÀFIC QUE HEU SELECCIONAT.

PER AL CONCURS:
  1. Cal preparar un text argumentatiu en el que defenseu que la PERSONALITAT IL.LUSTRADA que heu investigat és la més important per al devenir de la Història, quins són els motius que la fan valuosa més enllà del seu temps. 
  2. Fareu la defensa oral en classe en uns 10 minuts amb el suport del vostre bloc on tindreu la documentació escrita i gràfica que considereu.
  3. Triarem 3 personalitats per grup-classe i farem una votació final

El premi consistirà en què el laboratori o la biblioteca (segons convinga al guanyador/a) passaren a tenir el nom d'aquest il.lustrat o il.lustrada i una menció als seus mentors i mentores, vosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada